SAMSİAD ve KMO Samsun Şubesinin Bölümümüzü Ziyareti

Yazar: | Tarih: 29 Mart 2018

Samsun Kimya Mühendisleri Odası Yönetimi ve Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Yönetimi bölümümüzü ziyaret etmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz...

SAMSİAD İle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Proses Topluluğu'nun Gerçekleştirdiği Röportaj

+ Kimya Mühendisliği Mesleki Proses Topluluğu olarak yaptığımız tüm etkinliklerde sizleri aramızda görmek isteriz.
- Teşekkür ederiz bizlerde sizlerle buluşmaktan mutluluk duyduk.
+Sizleri ve önemli iş adamlarını okulumuz da ağırlamak tecrübelerini-faaliyetlerini bizlerle paylaşabileceği ortamlarda buluşmak isteriz.
-Elbette gerekli yerlerle iletişim sağlamanızda elimizden geleni yapmaya çalışacağız.
+ İş adamları sizler firmanıza bir mühendis alımında hangi kriterlere dikkat edersiniz? Bu kriterler sektörlere ve pozisyonlara göre nasıl değişir? Bir iş görüşmesi mülakatında karşı taraftan ne beklersiniz?
- Deneyim çok önemli ama sizler yeni mezun olacağınızdan dikkat ettiğimiz; Öz geçmişinde kendini doğru ifade edebilmiş mi? Yazısı okunaklı ve ifadeleri net mi? Nereye gelmek istediğini ve kendine güveni tam mı ? tarzı sorulara cevap ararız. Sigara kullanıp/kullanmamsıda önemli bir faktördür.
+ Firmalarınıza teknik geziler düzenleyerek sizleri ve sanayiyi daha yakından tanımak istiyoruz.
-Samsun’daki çoğu firma için bu isteğinizi gerçekleştirmenizde yardımcı olabiliriz. Hatta şimdiden bir planınız veya isteğiniz varsa bunu gözden geçirelim.
+Üniversite-Sanayi ilişkisini güçlendirmek için sanayi projelerimizi ve araştırmalarımızla kendimizi sizlere tanıtmak istiyoruz.
-ROSSMAN: Camlar bizim firmamızda atık olarak çöpe gidiyor. Camın geri dönüşümü ile alakalı bir çalışmanız olursa eğer seve seve dinler ve değerlerlendiririz.
-OKSAN OTOMATİV: Bizim firmamız içinde araba lastiklerinin geri kazanımı büyük fayda sağlar. Geri dönüşüm (biyodizel olabilir) sağlanması ve bu gibi projeler-araştırmlar bizim açımızdan da oldukça faydalı olur. Size yardımcı olmaya açığız.
+Yaptığımız proje örnekleri ve yapmayı hedeflediğimiz projelerle alakalı daha geniş bir toplantı talep etmek isteriz.
-Bu bir başlangıç oldu ve bundan sonra bizde sizlerle tekrar görüşmek isteriz.
+Gönüllü ve zorunlu stajlarımız da yaşadığımız sıkıntıların bir adım önüne geçmek için sizlerden OMÜ Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerine stajyer kontenjanı açmanızı talep ediyoruz.
-ROSSMAN: Bizim şirketimizde Kimya Mühendisi çalışmıyor fakat bu buluşmadan sonra bölümünüzü daha iyi tanıdım ve bu taleplerinizi irtibat halinde kalarak bize ulaştırmanız dahilinde karşılık vermeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.
-Sn.OKUTGEN: Kaç kişinin staj yapma talebi varsa belli bir sayıda kontenjan açmaya çalışacağız.