Gururumuz Mezunlarımız

Öğrencilerimiz teorik ve pratik eğitimlerini staj programları ve bölüm faaliyetleri ile destekleyerek donanımlı ve özgüvenli olarak bölümüzden mezun olmaktadırlar. İlaçtan otomotive, lojistikten akademik hayata kadar birçok farklı alanda bilgi, birikim ve becerileri ile kritik roller üstlenmektedirler.

Gözde GENÇ (Novartis)

Merhabalar,

Ben Gözde Genç. Üniversiteye başladığımda bir hedefim vardı; en iyi şekilde hakkıyla mühendis olup ilaç sektörüne atılmaktı.

2019 yılı Kimya Mühendisliğinden bölüm birinciliği ile mezun oldum. Şu an Novartis İlaç’ta Proses Uzmanı olarak çalışmaktayım.

Dört yıl boyunca; tüm dersleri, sınavlardan geçmek için değil de mühendis bakış açısı kazanmak ve sektöre atıldığımda kalıcı bilgiler edinebilme düşüncesindeydim. Göstermiş olduğum emeğin sonucunda bölümü iyi bir ortalama ile birincilikle bitirdim ve bunun yanında, bitirme tezim ile 2019 Tübitak Kayseri Bölge Sergisi’nde Enerji ve Çevre kategorisinde ikincilik ödülü kazanarak hayatımın dönüm noktasını oluşturdum. Bu, bilgi birikimi ve dereceli başarılarım iş bulma sürecinde tecrübeli adaylardan bir adım öne geçmeme olanak sağladı.

Lisanstaki uygulamalı dersler, alan dersleri ve stajlardan kazandığımız temel bilgilerin yanı sıra değerli hocalarımızdan bilgiye ulaşma yollarını öğrenmiş olmamızın, dağarcığımızı sürekli arttırarak bir adım öteye geçmemizi ve yeni bakış açıları kazanmamızı sağladığına inanıyorum.

Omü Kimya Mühendisliği Bölüm hocalarımın bizlere dört yıl boyunca tüm derslerde verdiği teknik bilgi, meslek hayatlarındaki tecrübeleriyle bizlerin gelişimine, sosyalleşmemize olan büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Her zaman hedefleriniz olsun ve hiç bir zaman hırslarınıza yenik düşmeden başarıya koşun. Sevgiler...

Gözde GENÇ


Melike YILDIRIM (Birmingham University)

Kimyayı her zaman seven bir öğrenci olarak, kimya mühendisliği alanında lisans derecesi ile akademik kariyerime başladım ve ilk laboratuvar çalışmalarıma başladığımda nihayet kimya bilimine olan ilgimi derinleştirme fırsatı buldum. Renkleri, kokuları ve özellikleri ile birbirlerinden tamamen farklı kimyasalları kullanmak beni her zaman mutlu etmiş ve merakımı artırarak daha fazla araştırma yapmaya motive etmiştir.

2011’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde başladığım lisans eğitim hayatımı başarılı bir şekilde Ağustos 2015'te sonlandırdım.

Lisans hayatım benim için büyük önem arz etmektedir. Değerli hocalarımın üstün tecrübe ve donanımları ile verdiği eğitim, gösterdiği aile sıcaklığı, özellikle bireysel projelerde öğrencileri desteklemeleri ve gereken her türlü imkânı sunmaları sayesinde edindiğim tecrübeler ile kariyerimde daha da ilerlememe şansına sahip oldum ve şu an İngiltere’de Birmingham Üniversitesi’nde Nükleer Yakıt alanında yüksek lisans eğitimi almaktayım. Değerli hocalarımın hepsine minnetlerimi sunarım.

Melike YILDIRIM

Egemen ARTUN (Sampa Otomotiv)

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde 2015 yılında mezun oldum. Yeni açılan bölümümüzün ilk öğrencilerindenim. Akademik kariyerim tam anlamıyla harikaydı. Özellikle bölümümüzde bulunan hocalarımızın bilgi birikimleri bizleri mezun olduktan sonra iş hayatına hazırlama konusunda çok destek sağladı. 2013 yılında katıldığım Erasmus programı kapsamında yarım dönemlik İsveç maceram oldu. Hayatı öğrenmem adına çok verimli olduğunu düşünüyorum. Özellikle farklı kültürden insanları tanıyıp onlarla paylaşımda bulunmak edindiğim güzel tecrübelerden sadece bir kaçıydı.

İş hayatı hepimizin içinde bulunmaya can attığı farklı bir mecra. Çünkü burada hayatın boyunca aldığın bilgilerin kullanılacağı tabiri caizse ektiğimiz ürünlerin hasat zamanı diyebilirim. Özellikle iş aradığımız zamanlarda firmaların ilk baktıkları şey almış olduğumuz eğitimdir. Bunların yanında staj programlarımız, projelerimiz destekleyici olgular olabiliyor. İyi bir eğitimin yanında sosyal yetkinliklere sahip olmak, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık olmak büyük bir fayda sağlıyor. Yaklaşık 2 senedir Sampa Otomotiv bünyesinde Satınalma uzmanı olarak çalışıyorum. Üniversitelerin, akademi ve iş dünyası arasında bir köprü görevi gördüğüne inanıyorum. Çalışma hayatı ile üniversitedeki alınan eğitimimiz harmanlandığında hedeflerime ulaşmamda çok kolaylık sağladı. Özellikle zorunlu stajlarımızın olması iş hayatına daha kolay alışmamı sağladı diyebilirim. Gelişen ve değişen dünyada akademi-iş dünyası iş birliğiyle daha donanımlı ve bilgili olunabilir. Bu konuda da şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Her zaman çağa ayak uyduran vizyonla hareket eden bölümümüzün faydasını çok gördüm.

Egemen ARTUN


Selim Can YÜKSEL (Elif Global)

Merhaba arkadaşlar, Benim adım Selim Can. Bölümümüze hoş geldiniz. Biliyorum hepinizin aklını kurcalayan birçok soru var. Onların bir kaçına tecrübe edinmiş biri olarak yanıt vereceğim. Hepinizin düşündüğü noktalardan birisi kimya mühendisliği bölümü için doğru üniversitede miyim? Tabi ki daha iyi üniversiteler var ama Ondokuz Mayıs Üniversitesi de bölüm olarak akademik kadrosuyla sizlere katkı verecek ve sizlerin gelişimleriyle yakından ilgilenecek çok değerli hocalar var ama asıl olay öğrencinin kendisinde bitiyor. Çünkü bölüme ne kadar değer verip bu bölüm de kendimi geliştirmek istiyorum dersen o kadar yararına olur. Üniversite sadece derslerden ibaret değil kişisel gelişiminizi de tamamlamanıza gerek var ve bence o konuda yeterli miktarda aktivitelerde bulanan bir bölümde olduğunuz için çok sanslı olduğunuzu düşünüyorum. Üniversite hayatınız boyunca okulda derslerden aldığınız bilgiler mezun olduğunuzda iş hayatınızın yüzde yirmisi ise diğer yüzde seksenlik dilimi insan ilişkileri ve yönetimi o yüzden 4 senelik üniversite hayatınızın her günü çok kıymetli. Hocalarınızdan aldığınız her bilgi, katıldığınız eğitimler ve yabancı dil üniversite hayatınız en önemli üç noktası. Bunların üzerinde durduğunuzda iş görüşmesinde diğer mezunlardan daha önde olacağınızı ve sizi tercih edeceklerini düşünüyorum. Üniversite hayatınızda başarılar diliyorum...

Selim Can YÜKSEL


Mert İNAL (Erdil Akü)

Öğrencilik dönemimde, mühendislik ile alakalı birçok teorik bilgi edindim ve en önemlisi de bu bilgileri pratiğe geçirebileceğim pek çok ortamda bulundum. Bu ikisi arasındaki bağlantı çok önemlidir. Üniversite hayatım boyunca bizlere sunulan laboratuvar imkanları, gerçekleştirdiğimiz projeler ve etkinlikler benim ileride neler yapabileceğim hakkında bana ışık tutan unsurlar oldu. Bu hususlar teorik bilginin yanı sıra ilerideki yaşayacağım zorlukları aşmada nasıl aksiyonlar almam gerektiğini öğretti. Sosyal aktiviteler açışından hem şehir hem üniversite olarak yeni gelecek arkadaşlara güzel bir seçim yaptıklarından ve pişman olmayacaklarından bahsetmek isterim.

Üniversite son sınıfta yaptığım proje bir kimyasal maddenin üretim yöntemini değiştirmek ve yeşil kimya uygulamaları ile ilgiliydi, bu proje benim önümü açan etkenlerden birisi oldu. Bu çalışmada ilgi ve alakalarını esirgemeyen hocalarıma bir kez daha teşekkür etmek isterim. Üretimi yönetmeyi ve geliştirmeyi seven bir kişi olarak, Erdil Akü’ de üretim mühendisi pozisyonunda çalışmaktayım ve projesi tamamlanan yeni bir fabrikanın kurulumunda aktif rol almaktayım.

Farklılık yaratmak sizin elinizde, her zaman yükseği hedefleyin. Sevgiler.

Mert İNAL


Merve YILDIZ (Linter Tekstil)

Merhabalar,

Ben Merve Yıldız.2018 yılında Kimya Mühendisliğinden bölüm üçüncülüğü ile mezun oldum. Zamanı iyi değerlendirmek adına isteğe bağlı staj yaptığım tekstil boyahaneleri arasında başarılı bir üretim sürecine hâkim olan Linter Tekstil’de Laboratuvar Sorumlusu olarak görev almaktayım.

Eğitim hayatım boyunca aldığım teorik, uygulamalı dersler ve stajlarımda kazandığım tecrübeler iş hayatında gerekli altyapıyı bana sağladı. Eğitim sürecim içerisinde araştırma, öz motivasyon, girişimcilik ve farklı yetenekler edinme noktasında kendimi geliştirmeyi hedefledim. Her daim yeni projeler üretmeye odaklı yetiştiren hocalarım sayesinde Tubitak çalışmam olan “ biyodizel yakıt eldesi ” 2209-B kapsamında desteklendi.

Bu süreçte bilgiyi sebep-sonuç ilişkisi bağlamında kavrayabilmeyi, ezberci sistemden çok yorum gücüyle ifade edebilmeyi amaçladım. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği kadrosunda bulunan hocalarımın akademik ve sosyal tecrübeleri olaylara mühendis olarak çözüm odaklı bakabilmeye ve pozitif ilerlemeye olanak sağladı.

Kimya Mühendisliği bölümü hocalarıma tüm destekleri için teşekkür ederim.

İstekli ve özverili çalışmanın mutlaka başarı ile sonuçlanacağına inanıyorum. Hepinize hayat boyu başarılar dilerim. Sevgiler.

Merve YILDIZ


İrem ŞAHVELİOĞLU (Adeka)

Merhaba, ben İrem ŞAHVELİOĞLU.

2013 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazandım ve sonrasında yoğun, bazen stresli fakat bir o kadar da eğlenceli, keyifli ve anılarlarla dolu lisans ve yüksek lisans maceram başladı. 2018 yılında mezun olup hemen aynı yıl içerisinde yine Kimya Mühendisliği bölümünde Yüksek lisansa başladım. 2021 yılı itibariyle yüksek lisansı bitirdim ve öğrencilik hayatımı şimdilik sonlandırdım.

Şu an Samsun'da ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de kalite kontrol analisti olarak görev yapıyorum.

Buralara kadar gelmemde birbirinden değerli, bilgili ve tecrübeli hocalarımın payı çok çok büyüktür. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Okul yıllarımdan bahsedecek olursam: Annem hep der ki; okul okumaz, çocuk okur. Uzun yıllar bu cümlenin tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.

Üniversiteye başladığımda fark ettim ki nereye gidersen git, hangi okulda okursan oku, sen kendini geliştirmeye adamazsan dünyanın en iyi okulundan bile eli boş çıkarsın. Bu yüzden üniversitede ortalama peşinde değil; spor, müzik, teknik gezi vb. etkinliklerin peşinde koşmak ve bunları yaparken aynı zamanda derslere eksiksiz katılmak ve düzenli çalışmak benim için her zaman ön planda olmuştur. Şanslıydım ki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tüm bunların hepsini bir arada yapabileceğim kapasiteye sahip bir üniversiteydi. Üniversiteye başlar başlamaz hemen voleybol oynayabileceğim bir takım aradım kendime. Sonra öğrendim ki hemen hemen her fakültenin kendi voleybol, futbol, basketbol vb. takımları var ve bahar şenlikleri adı altında her sene nisan-mayıs aylarında kampüs içerisinde fakülteler arasında turnuvalar düzenleniyor. 5 yıl boyunca fakültemizin voleybol takımında görev aldım, hatta son 3 yılımda kaptanlık yaptım. Bu ve bunun gibi daha nice alanlarda nice etkinlikler düzenleniyor üniversitemizde. Tüm bunlardan sonra mezun olup okulu ziyarete gittiğimde Mühendislik Fakültesi adına aldığımız kupaları görmenin verdiği mutluluk ve gurur tarif edilemez bir duygu. Çünkü bu demek oluyor ki sadece Mühendislik Fakültesi bana bir şeyler katmadı, aynı zamanda ben de fakültemize katkıda bulundum. Üniversite size ne katabilir? Peki sen üniversitene ne katabilirsin? Bence her ikisi de birbirinden ayrı düşünülemez.

İrem ŞAHVELİOĞLU